Til Island med Fuji X

Til Island med Fuji X

Island, et sagns omspunden land, der har sine saga fortællinger nedskrevet i 1200 – 1300 tallet, disse sagaer foregik dog ca. 300 – 500 år tidligere.  Allermest handler de om heltemodige slægtsopgør i landet der er barsk og nådesløst.

Man kan fornemme det hele når man bevæger sig rundt på Island og er vidne til de tårnene klippeformationer, gejsere, kilder og vulkaner. Det tager ikke 5 min i denne storslåede natur at blive helt mundlam.

Ankomst

Vi ankommer med fly til lufthavnen Kaftervik. Derfra kører vi i biler konstrueret til dette land, frem til Litli Geysir Hotel som er placeret ca. 2 timer fra lufthavnen. Her møder vi den storslåede natur face to face første gang. vi kan kigge direkte ud på en gejser fra hotellets restaurant og reception.

Alle får pakket ud og kontrolleret grej, som et vel-diciplineret eftersyn ved forsvaret.

Vi er i selskab med fuji X fotograferne Palle Shultz og Jonas Rask samt Hele Danmarks Fuji Ib, som har medbragt en sand slikbutik af grej, hver en celle i kroppen skriger på det der skal ske de næste 4 dage. Grej der skal testes og bruges til at skabe fotografier af scenarier jeg har drømt om i mange år.

Turen er sat op af Allan Høst Bramsen og Jeff Ravn gennem gruppen Danske FujiX entusiaster, hvilket er en gruppe på facebook. Denne gruppe er den hidtil bedste gruppe jeg har oplevet på facebook og man kan mærke hele Fuji ånden lever i gruppen, alle hjælper alle og det er i alles interesse at alle brugere af fuji har den bedste oplevelse af dette fantastiske grej.

Alt er klar og vi mødes til en herlig middag, hvor turen gennemgåes i detaljer.

Vi observerer hele tiden udenfor, da vi ikke vil gå glip af Nordlyset, hvis det skulle vise sig.


Som erhvervsdrivende fotograf i Zenfoto ligger denne tur op til ydeligere test, der kan retfærdiggøre vores valg, da vi har valgt kun at bruge Fujigrej i virksomheden. Dette er valgt ud fra en test vi udførte da vi stod for en opgradering eller systemskifte tilbage i 2014. Valget faldt på fuji af mange årsager, dem kan du læse mere om i et andet indlæg:-)

Using Format